Welkom op de site van Gezond Gewicht op Maat

Vandaag de dag wordt in boeken, tijdschriften, kranten, televisieprogramma’s enz. veel aandacht geschonken aan afvallen.
Het hebben van een gezond gewicht en een gezonde leefstijl is voor iedereen belangrijk. Men verkleint hiermee de kans op het krijgen van levensbedreigende ziekten zoals kanker, hart- en vaatziekten en diabetes.

Er is een overweldigend aanbod aan diëten. Stuk voor stuk beloven ze dat men makkelijk en in een korte tijd veel aan overgewicht kwijtraakt. Helaas blijkt maar al te vaak dat men door het volgen van bepaalde diëten voedingsstoffen tekort komt, omdat er veelal sprake is van eenzijdige voeding. Daarnaast leert men niet om het eetpatroon blijvend te veranderen en valt men vaak terug in oude gewoontes, met als gevolg dat de kilo’s er weer aanvliegen en men na verloop van tijd zelfs vaak meer weegt dan voorheen.

Op een verantwoorde manier afvallen is de beste manier van afvallen. Maar wat is verantwoord afvallen?
Verantwoord afvallen is afvallen met een blijvend ander eetpatroon waarbij het lichaam alle benodigde voedingsstoffen uit de voeding kan halen. Daarnaast is lichaamsbeweging erg belangrijk.

Gezond Gewicht op Maat kan u helpen met het verantwoord afvallen en het bereiken én behouden van een gezond gewicht. Op deze site vindt u allerlei informatie over verschillende activiteiten van de praktijk voor gewichtsbeheersing en voedingsadvies.